Cum alegi corpurile de iluminat pentru binele planetei

În fiecare an, pe data de 22 aprilie, sărbătorim Ziua Planetei Pământ pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la protecția mediului. Un aspect important de care putem ține cont fiecare dintre noi, este ce tip de corpuri de iluminat alegem pentru casa noastră.

Iluminarea eficientă a casei poate fi realizată în multe moduri, iar alegerea corpului de iluminat potrivit poate avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Mai jos, citește despre cum să alegi corpuri de iluminat pentru protejarea planetei Pământ:

Evită utilizarea becurilor incandescente

Becurile incandescente sunt cel mai puțin eficiente tipuri de corpuri de iluminat. Acestea consumă multă energie și produc multă căldură, ceea ce înseamnă că încălzesc încăperea și acest lucru poate duce la un consum mai mare de energie pentru a menține o temperatură confortabilă. În locul becurilor incandescente, alege becuri tip LED.

Lampadar cu picior lemn si abajur alb

Folosește corpuri de iluminat cu LED-uri

Corpurile de iluminat cu LED sunt o alegere excelentă pentru protejarea planetei noastre. Acest tip de becuri sunt durabile și consumă mai puțină energie decât celelalte surse de lumină. Pe lângă faptul că sunt economice din punct de vedere al consumului de energie, durata de viață a acestor corpuri de iluminat, dacă sunt folosite în medie aproximativ 6 ore pe zi, poate ajunge și până la 22 de ani. În general, corpurile de iluminat LED consumă cu până la 90% mai puțină energie decât corpurile de iluminat tradiționale.

Lampadar negru metal LED

Alege corpuri de iluminat cu senzori de mișcare

Senzorii de mișcare sunt o altă opțiune bună pentru protejarea planetei noastre. Aceste corpuri de iluminat se aprind doar atunci când detectează mișcare într-o anumită zonă, economisind astfel energie electrică. Sunt recomandate și utile mai ales în spațiile de trecere - holuri și culoare, sau spații publice - unde iluminatul este necesar doar atunci când există oameni în apropiere.

Optează pentru surse de energie regenerabilă

În situația în care este posibil, o variantă ecologică, recomandată pentru protejarea planetei Pământ, sunt sursele de energie regenerabilă. Cea mai la îndemână opțiune ar fi panourile solare, ce utilizează energia solară. Alte tipuri de surse de energie regenerabilă, însă mai puțin accesibile, sunt: energia hidroelectrică, energia eoliană, energia geotermală, energia valurilor și a mareelor.

Folosește corpuri de iluminat cu intensitate reglabilă

Corpurile de iluminat cu intensitate reglabilă sunt o alegere bună pentru a economisi energie electrică. Aceste corpuri de iluminat îți permit să reglezi intensitatea luminii în funcție de nevoile tale. Astfel, poți economisi energie atunci când nu este necesară o lumină puternică. Mai mult, intensitatea luminii contribuie și la crearea unui anumit ambient în casă.

Plafoniera cu 3 pendule

Alege corpuri de iluminat fabricate din materiale durabile și reciclabile

Alegerea corpului de iluminat fabricat din materiale durabile și reciclabile poate ajuta la protejarea planetei noastre. După ce un corp de iluminat ajunge la sfârșitul vieții sale, acesta poate fi reciclat. Corpurile de iluminat conțin metale grele și alte substanțe periculoase pentru mediu, astfel încât este important să nu le arunci pur și simplu la gunoi. În schimb, poți să le reciclezi prin intermediul unui program local de reciclare sau să le donezi unui centru specializat de reciclare.

Lampa tip pendul metal negru LED

În concluzie, alegerea corpului de iluminat potrivit poate avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Corpurile de iluminat cu LED-uri sau cu senzori de mișcare, precum și celelalte recomandări pot contribui la protejarea planetei noastre.

Investiția în corpuri de iluminat mai durabile nu doar că ajută la protejarea mediului înconjurător, dar poate ajuta și la economisirea banilor în timp. În plus, există o varietate largă de modele și stiluri disponibile, astfel încât poți găsi cu ușurință corpuri de iluminat care să se potrivească cu gusturile și nevoile tale. Decoperă întreaga colecție de Iluminat aici.

Dacă ai orice întrebări sau comentarii, nu ezita să ne scrii. Vom fi bucuroși să te ajutăm cu informații suplimentare.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate