Alege patul pentru dormitorul perfect

Pentru un dormitor perfect, cea mai importantă alegere în ceea ce privește mobila, este patul. Cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi patul sunt dimensiunea, tipul de pat: simplu, cu depozitare sau boxspring, materialul și designul. Mai mult, pentru un dormitor perfect, alege și cea mai bună saltea pentru tine.

Iată mai jos câteva sfaturi importante pentru alegerea patului pentru un dormitor perfect:

1. Măsoară camera

Primul pas important este să măsori dimensiunea camerei pentru a ști dacă patul ales se încadrează în spațiu. Este recomandat ca în jurul patului să rămână un spațiu de minim 60cm. Acest lucru este și mai important dacă paralel cu patul este un dressing; când ușile sunt deschise trebuie să rămână suficient spațiu de mișcare. De o parte și de cealalta a patului trebuie să existe o suprafață pentru așezarea obiectelor.

2. Alege dimensiunea patului

După ce camera a fost măsurată, este mult mai clar ce dimensiune de pat se potrivește. În general este recomandat să alegi un pat cu o dimensiune standard pentru a găsi cu ușurință atât o saltea potrivită, cât și lenjeria de pat potrivită. Cele mai des întâlnite dimensiuni standard sunt cele pentru saltele cu următoarele dimensiuni: 90x200cm, 120x200cm, 140x200cm, 160x200cm și 180x200cm.

3. Alege salteaua potrivită

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont este alegerea saltelei potrivite. Paturile tip boxspring vin de obicei cu saltea inclusă, însă pentru celelalte tipuri de paturi, trebuie sa alegi tu salteaua. Ține cont de dimensiune, grad de fermitate, material de umplere, review-uri și dacă poți testa salteaua, cu atât mai bine.

4. Tipul patului

Poți alege dintre un pat simplu, unul cu ladă de depozitare sau un pat boxspring. Un pat simplu va fi compus din cadru, somieră și tăblie și nu oferă și alte funcționalități. Patul rabatabil cu ladă de depozitare este ideal pentru că poți utiliza spațiul de sub somieră. Tipul de pat boxspring este mai înalt, la bază are spațiu de depozitare, 2 saltele și un topper.
Descoperă întreaga categorie de paturi aici sau alege direct una dintre variantele de mai jos:


Pat tapitat cu lada depozitare Strasbourg
 Pat tapitat cu lada depozitare Nice Pat boxspring cu lada depozitare Gibson

5. Materiale și design

În funcție de preferințele tale și de amenajarea interioară din dormitor, alege ce materiale și ce stil va avea patul tău. Deși poți opta pentru paturi din lemn sau chiar metal, pentru un dormitor perfect confortabil, îți recomandăm un pat tapițat. Poți opta pentru diverse culori pentru a se încadra perfect în stilul camerei tale. Iar în ceea ce privește designul patului, alege linii simple și moderne care nu vor ține cont de timp.În concluzie, ține cont că patul este un element central al dormitorului și este important să alegi corect și informat. Această piesă de mobilier va face o mare diferență în confortul și aspectul camerei. Acordă timpul necesar pentru a găsi patul perfect pentru tine și asigură-te că faci o investiție în calitatea somnului tău.

Consultanții Prestige Home sunt fericiți să te ajute cu informații și detalii suplimentare despre paturile noastre, fabricate cu mândrie în România.


Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate