Cum alegi măsuța de cafea pentru un living modern

Masa de cafea poate fi o piesă importantă în decorul oricărui living. Este locul perfect pentru așezarea băuturii, aperitivelor, revistelor sau a altor obiecte decorative. În plus, o masă de cafea bine aleasă poate adăuga un plus de stil și funcționalitate în camera ta. Iată câteva aspecte importante pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți o masuță de cafea:

 

Dimensiunea și forma

Atunci când alegi o masă de cafea, trebuie să iei în considerare dimensiunea și forma camerei tale. Specialiștii în design interior recomandă pentru spațiile mai mici, în primul rând formele rotunjite, în timp ce formele rectangulare sunt potrivite dacă în cameră rămâne suficient spațiu pentru a circula. De asemenea, trebuie să ai în vedere dimensiunea mesei de cafea în raport cu canapeaua sau fotoliile, astfel încât înălțimea măsuței nu trebuie să fie mai mare/mai mică cu 10 cm decât înălțimea șezutului, iar lungimea totală a măsuței nu trebuie să fie mai mare decât 2/3 din lungimea totală a canapelei. Ținând cont de aceste recomandări, masa de cafea va fi ușor accesibilă și te vei bucura de un spațiu complet funcțional.

Măsuță cafea COSCO, 95x43x55 cm

Stilul și materialul

Designul este, de asemenea, important în alegerea unei mese de cafea. Dacă ai deja un stil definit în cameră, atunci optează pentru o piesă de mobilier care să completeze amenajarea. De exemplu, poți alege o masă cu finisaj alb sau de lemn pentru amenajări simple, luminoase, în stil scandinav sau pentru o masă cu bază metalică și blat de lemn pentru un stil industrial.
Materialul este un alt aspect important în alegerea unei mese de cafea. O măsuță de cafea poate fi realizată dintr-o varietate de materiale, cele mai des întâlnite fiind cele din pal sau lemn, în combinații cu metal sau sticlă. Piatra naturală sau materiale compozite sunt mai puțin întâlnite și necesită îngrijire mai atentă.

 Măsuță cafea KOLARADO, 90x37x60 cm, Alb/Crem

Funcționalitatea

Unele mese de cafea au spațiu de depozitare sub blat sau în interiorul lor, ceea ce poate fi util pentru depozitarea diverselor obiecte. Alte mese de cafea au blaturi extensibile, ceea ce poate fi util pentru a crea un spațiu suplimentar în timpul petrecerilor sau a altor activități. Consideră aceste opțiuni avantaje ce cresc funcționalitatea măsuței de cafea.

 Măsuță cafea TAB, 105x32x60 cm, Alb/Crem

Combinarea mesei de cafea cu restul mobilierului

Pentru a obține un aspect unitar în camera ta, este important să integrezi stilul măsuței de cafea cu restul mobilierului. De exemplu, poți alege o masă de cafea care se potrivește cu canapeaua sau cu fotoliile din cameră.
Măsuță cafea OVA, 80x35x55 cm, Crem/Negru


Alegerea unei mese de cafea poate fi o decizie importantă în crearea unui aspect unitar și funcțional în camera ta. Atunci când alegi o masă de cafea, trebuie să iei în considerare dimensiunea și forma camerei, înălțimea, stilul, materialul, funcționalitatea, culoarea și prețul. De asemenea, trebuie să alegi masa de cafea în completarea mobilierului din cameră pentru a obține un aspect unitar și coerent. Cu aceste sfaturi, poți alege cu încredere o masă de cafea care să se potrivească perfect în decorul tău și care să îți ofere funcționalitatea de care ai nevoie.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate